Emmen

Samen met de Facet gaat Groei & Bloei Emmen een cursus moestuinieren voor beginners organiseren. Lijkt het je leuk om je eigen groenten te kweken, helemaal biologisch? En dan aan het einde van de dag de tuin in om te plukken wat je nodig hebt? Maar hoe begin je? En is het niet heel veel werk?

Een moestuin hoeft niet groot te zijn en niet veel tijd te kosten om er heel veel plezier aan te beleven. In deze cursus leer je in 4 middagen de basis van het kweken van je eigen groenten. Geen lange theoretische verhalen, maar veel voorbeelden en praktische instructies. Leren door het te doen en aan het einde van de cursus zijn je eerste voorjaarsgroenten klaar om te oogsten!

Cursusleider Jolande Schoemaker heeft een praktijkgericht programma samengesteld, waarbij je alles leert over de moestuin. Natuurlijk gaat iedereen ook thuis aan de slag en worden ervaringen gedeeld. Alle onderwerpen rondom de moestuin worden stap voor stap behandeld: plannen, zaaien en verspenen, verzorging en oogsten. Zo kan je zelfs zonder groene vingers een mooie moestuin maken!

Hoe ziet de cursus eruit?

Dag 1: Plannen maken en voorbereiden.

Dag 2: Zaaien, verspenen en planten. Deze middag gaan we zelf aan het werk. Je krijgt materiaal om thuis mee verder te gaan.

Dag 3 : Ziekten en plagen. Zorgen vvoor vorstgevoelige planten. Het kweken van keukenkruiden.

Dag 4 : De eerste oogst en zaaien van herfstgroenten. Eetbare bloemen. De tuin tijdens de zomervakantie.

 

Data en tijden

18 februari, 18 maart, 15 april en 13 mei. De cursus wordt gehouden op zaterdagmiddagen van 14.00 tot 16.30 uur.

Praktijklessen worden gegeven in de tuin van de familie Schoemaker in Nieuw-Dordrecht.

Voor meer informatie kan je terecht bij de balie van Facet Klazienaveen of telefonisch : 0591-312915.

Het cursusmateriaal wordt digitaal verstrekt. Zo kan je het thuis op de computer of iPad nog eens rustig nalezen.

 

Locatie: Facet Klazienaveen, Van Echtenstraat 24, Klazienaveen. Praktijklessen: tuin familie Schoemaker, Vastenow 154, Nieuw-Dordrecht

Tijdstip: 14.00 - 16.30 uur

Kosten: € 40,- inclusief startersmaterialen

Aanmelden: via de website van Facet:  https://facet-emmen.op-shop.nl/ingang/activiteitenvolwassenen/3330/cursus-moestuinieren-voor-beginners/18-02-2023