Emmen

Na onze succesvolle en gezellige excursie van afgelopen juni naar Salland gaan we op 24 juni 2023 weer een dag gezellig op pad. We hebben weer een mooi programma samengesteld voor onze dagexcursie: We gaan dit jaar naar Twente en bezoeken daar 3 tuinen en een kwekerij.

De Haarboershof (Jan en Ina ter Haar)

 

Een sfeervolle tuin in Wierden met weelderige borders omkaderd door strakke hagen die voor rust zorgen.

Er zijn met veel groen beplante volieres die mooi geintegreerd zijn in de tuin.Schaduwborders en zonneborders, een kleine vijver, verdiepte terrassen.Er is een mooi kasje, een bijenstal en een demonstratiekast. De eigenaresse is imker. 

Oppervlakte: 2000 m2. 

We drinken hier koffie/thee met wat lekkers erbij.

https://haarboershof.jouwweb.nl

PlantZoentje (Anja Broekhuis)

Boerderijtuin in Albergen met mooie doorkijkjes naar de omringende weilanden. In het oudste gedeelte van de tuin voor het huis een kleurrijke border in hoefijzervorm. Rechts pergola's met o.a. rozen en mooi beplante vakken op kleur en een dubbele border in felle kleuren. Via het druivenlaantje komt men in het nieuwste gedeelte: een grassen- en bloementuin in de stijl van de Dutch Wave. 

In deze tuin nuttigen we de lunch.

www.plantzoentje.nl

Kwekerij Fahner

Een groot assortiment bijzondere vaste planten onderverdeeld in schaduwplanten, zonplanten, grassen en bijzondere bomen en heesters. Er is ook een mooi vormgegeven voorbeeldtuin bij.

www.fahner-vasteplanten.nl

Olga had een prachtige tuin in Delden. In Deurningen is ze in 2019 opnieuw begonnen met een grotere tuin waar nog meer ruimte was om mooie borders te creeren waar eenjarigen en dahlia's een bijzondere rol spelen in een frame van heesters en vaste planten. Mede door het verhuizen van volwassen beplanting is de tuin in korte tijd al uitgegroeid tot een mooi geheel. Verkoop van eenjarigen en dahlia's van eigen kweek.

www.olgarden.nl

Datum: 24 juni 2023

Startlocatie: AOC Terra, Huizingsbrinkweg 9, Emmen

Tijdstip: 8.00 - 18.15 uur

Kosten: € 40 (leden afd. Emmen en hun partner) / € 55,- (niet-leden) incl. vervoer, koffie/thee/lekkers en lunch

Opgave:   zie Aanmelding activiteiten