Emmen

Lezing Alie Stoffers: Mooi moestuineren

De combinatie bloemen en (gekke) groenten staat centraal. Met veel praktische informatie over o.a. de indeling van de groentetuin.
Aan de hand van een stukje geschiedenis over ‘Kitchen Gardens’ gaan we kijken waar de vormgeving zijn oorsprong vindt, welke elementen zorgen dat het een mooie moestuin wordt: ethiek t.o.v. praktijk, oogsten en decoratief gaan samen, indeling/ontwerp van de tuin, ligging t.o.v. zon, schaduw, windrichting, grondsoort, (micro)klimaat.

 

Bepaalde keuze’s t.o.v. tijd voor de moestuin, wisselteelt, arbeidsintensiteit en de combinatie met snijbloemen. Er komen vooral veel beelden voorbij, met ruimte voor interactie en vooral veel energie-gevende inspiratie en ideeën opdoen. Ook is er aandacht voor het ontwerp van je tuin en de verschillende keuze’s die je moet maken m.b.t. de tijd die je kan investeren in je moestuin. Veel aandacht voor combinaties op kleur, gewasbescherming, maar ook de bestrijding van ziektes en plagen, enz.

En natuurlijk de ‘vergeten’ groenten! Met veel beelden, maar ook wel praktisch, inclusief en gedetailleerdere informatie over de te verbouwen groente en fruit. Wat is arbeids- intensief en wat minder, wel eens gehoord van vaste-groenten en wat eten we in de winter?

Deze lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Facet Emmen Centrum.

Datum: donderdag 7 maart 2024

Kosten: gratis (leden afd. Emmen en hun minderjarige kinderen); € 4,- niet-leden

Aanmelden: uiterlijk 1 dag voor de lezing. LET OP: omdat deze lezing i.s.m. Facet gehouden wordt, is het verplicht om u van te voren aan te melden via het aanmeldingsformulier op onze website : zie aanmelding activiteiten. Neemt u ook uw lidmaatschapskaart mee?

Inloop: 30 minuten voor aanvang

Locatie: Noorderplein 101, Emmen