Van kale akker tot landschapstuin

Na afloop van de ledenvergadering vertelt Jolande Schoemaker hoe haar tuin zich heeft ontwikkeld.

Achttien jaar geleden was onze tuin een kale akker. Nu is het een paradijs voor vogels, insecten, zoogdieren en mensen. Hoe is die transformatie ontstaan? Ik neem u mee in een reis door de tijd, van plannen maken, de eerste plantjes, de mislukkingen en successen. Door de jaren heen zagen we de. kleine plantjes en struikjes groeien. Uit de eenjarige sprieten groeide een bos, de mini-rhododendrons werden een prachtig stukje park, de grassen een kleine prairie en de voortuin een bloemenzee. We eten massa's fruit uit de boomgaard en groenten uit de kleine moestuin. En er is ook altijd wel wat over voor de dieren die er leven. De beelden laten de evolutie van de verschillende onderdelen van de tuin zien door de jaren heen.