Bodemleven

De lezing gaat over het leven in de bodem, van de grotere vormen als wormen en pissebedden tot de microscopische wereld onder de grond: schimmels, bacterien en dergelijke.

Eerst worden de groepen (met name wormen, bacterien en schimmels) op zich behandeld, met veel foto- en filmmateriaal. Daarna worden allerlei processen in de bodem zichtbaar gemaakt, met de rol van de verschillende organismen en hun onderlinge samenwerking en concurrentie.

Centraal staat hoe een gezonde bodem ervoor zorgt dat onze planten kunnen groeien en de wonderlijke processen waarmee dat gebeurt.

Veel mooie foto's, veel bijzondere filmpjes. Neem een kijkje in de (on)zichtbare wereld die onze tuin gezond houdt. Heel erg de moeite waard!

afbeelding.png

Datum: woensdag 21 oktober 2020

Tijd: 20.00 - 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Locatie: Nieuwe AOC Terra, Huizingsbrinkweg 9, Emmen