Bijzondere planten geschikt voor onze tuinen

In de lezing vertelt Wiecher Huisman over zijn dromen om karakteristieke planten van de gematigde streken in zijn projecten te gebruiken.

Hij neemt ons mee naar allerhande landschappen waar planten en vooral bomen zich in hun natuurlijke omgeving tonen. Die beelden roepen dromen op om de sfeer van die landschappen om te zetten in sfeervolle, natuurlijke, onderhoudsvriendelijke en exclusieve tuinen. In de ontwerpen zult u niet snel het standaard assortiment vinden, zoals u dat aantreft bij tuincentra en andere plantenleveranciers.

Wiecher maakt ons er graag van bewust dat er andere, fraaiere soorten zijn met vaak veel betere eigenschappen.

We zien de bomen en planten toegepast met oog voor allerhande details van de plant. Dat wordt zichtbaar in een aantal projecten van de hand van Wiecher en aan de ontwikkeling van de plant in het arboretum ‘Arcadië’. Om de juiste sfeer te kunnen creëren gebruikt hij graag een grote diversiteit aan planten en als het kan al in een redelijk uitgegroeide vorm. Dat betekent een zoektocht bij een groot aantal kwekers in binnen- en buitenland.

Bloeiende Rhododendrons en Azalea’s in het voorjaar, zoet geurende rozen in de zomer, verstilling aan het water, kleurenpracht in de herfst, rijp op de grassen in de winter, de tuinen stralen ieder seizoen een andere sfeer uit, die past bij de tijd van het jaar.

Maar wel: met natuurlijke vormen en in een rustieke sfeer. Het is belangrijk dat in de tuinen alle seizoenen optimaal tot hun recht komen. Net zoals in de natuur.

In het Arboretum Arcadie in Gasselte, Wiechers eigen tuin, kunt u dit ook met eigen ogen waarnemen.

Voor mogelijkheden tot bezoek kijk op www.wiecherhuisman.nl/arcadie.

Datum: 12 oktober 2022

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: Nieuwe AOC Terra, Huizingsbrinkweg 9, Emmen

Kosten: gratis voor leden; niet-leden betalen € 3,50 incl. koffie / thee