Activiteiten & Actueel

Lezing “Van regenwoud tot woestijn, nationale parken in het westen van de Verenigde Staten”

Datum: 20 februari

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen

Aanvang: aansluitend op de algemene ledenvergadering

Kosten: Toegang is gratis leden / 3,50 voor introducees

Deze lezing is aansluitend aan de algemene ledenvergadering en begint om ongeveer 20.30 uur. Jolande Schoemaker neemt u mee op een tocht langs een aantal bekende nationale parken in het westen van de Verenigde Staten. Van de gematigde regenwouden in het noordwesten, door de Rocky Mountains, langs de geysers van Yellowstone en door de woestijn van Death Valley naar de grootste bomen ter wereld geeft deze lezing een beeld van de enorme natuurlijke rijkdom.

Aanvang lezing: 20.00 uur.

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen.

Kosten: toegang gratis voor leden, introducés betalen 3,50

Let op! Voorafgaand aan de lezing is er de algemene ledenvergadering 2019 Begin ledenvergadering: 19.30 uur. U wordt verzocht op tijd aanwezig te zijn!

Lezing “Nederland zoemt”

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen

Datum : 20 maart

Aanvang: 20.00 uur, toegang is gratis

In deze lezing blijven we dicht bij huis met Pieter Posthumus van het Drents Landschap. Samen met honderden vrijwilligers zet Landschapsbeheer Drenthe zich in voor het behoud van het cultuurhistorisch landschap in de provincie Drenthe. Dit doen ze samen met overheden en (groene) partners. Het Drents Landschap geeft onder andere advies over het inrichten en in stand houden van traditionele erven, en bepaalde planten en dierensoorten. Onze tuinen maken een groot deel uit van het Drentse landschap en samen kunnen we veel bijdragen aan de natuurwaarden in Nederland.

"Lief en leed met Clematissen"

Datum: 17 april

Loactie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen