Geneeskrachtige kruiden en planten door Ab Vreeman

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen

Kosten: Gratis voor leden, introducées betalen €3,50

Ab Vreeman is al meer dan 30 jaar werkzaam als Natuurgeneeskundig Therapeut.

Sinds de oudheid hebben mensen zich beziggehouden met het beïnvloeden van hun geestelijk en lichamelijk welzijn. De wetenschap dat de natuur heilzame krachten bezit is bijna zo oud als de mensheid. Geneeskrachtige kruiden kunnen bijdragen aan een gezond lichaam. Over welke planten gaat het? Waarvoor worden ze gebruikt? In deze lezing wordt een overzicht gegeven van de geschiedenis van geneeskrachtige kruiden, hun werkzame stoffen en de toepassingen in de natuur- en volksgeneeskunde. Ab Vreeman heeft met z’n partner Tilly Vriend een prachtige tuin in Wanneperveen, welke in de maand juli gekozen werd tot Tuin van de Maand door de Tuinenstichting. Tevens is deze tuin op afspraak geopend.

Fleurige onderhoudsarme plantenborders door dhr. Lageschaar uit Aalten.

Woensdag 15 november

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen

Kosten: Gratis voor leden, introducées betalen €3,50

Een sierlijke tuin, vol bloeiende, sterke  planten, waar je nauwelijks omkijken naar hebt.  Lageschaar maakt het mogelijk. Met slimme plantconcepten als Prairie Garden en Fleur Robuste geniet je altijd van een fraaie karaktervolle tuin, ook in de herfst en de winter!

Wekelijks onkruid wieden en veel water geven tijdens droge periodes? We laten je graag zien hoe het anders kan. Met uitgebalanceerde en flexibele plantconcepten voor een aantrekkelijke en uitermate onderhoudsvriendelijke tuin. Met elk jaargetijde een ander, natuurlijk beeld. Lageschaar werkt alleen met degelijke, soortechte kwaliteitsplanten met milieukeur, groenkeur en NL Greenlabel. Minder beton, meer groen is de missie van Lageschaar! Dat is niet alleen vele malen mooier, maar ook beter voor het milieu. Wij laten je graag zien dat een onderhoudsarme tuin ook mooi en kleurrijk kan zijn! Meer weten? Kom dan naar de lezing van 15 november of kijk alvast op www.lageschaar.nl. Iedereen is ook welkom in de showtuinen van het bedrijf.

Volkstuin:125 mm regen
Kerk in de tuin -  no. 815 week 37 2017