Gebruik van nieuwe éénjarige zomerbloemen en kuipplanten” door Geert Borgonje

Datum: woensdag 21 maart 2018

Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75

Kosten: De toegang is gratis voor leden. Introducées betalen €3,50 inclusief koffie of thee.

Het gebruik en sortiment van deze planten is de laatste 20 jaar enorm toegenomen. Daarvoor was er eigenlijk een standaard sortiment op de markt en was de keuze niet zo erg groot. Tegenwoordig zijn de veredelingsbedrijven druk bezig om steeds maar weer nieuwe soorten en variëteiten toe te voegen om de klanten tevreden te stellen. Hierdoor is er een prachtig kleurenpatroon ontstaan in deze groep van zomerbloeiers. De meeste planten worden tegenwoordig vermeerderd door stekken. Hierdoor is altijd duidelijk welke kleuren de bloemen krijgen.

De vraag naar eenjarigen en kuipplanten wordt steeds groter. Veel mensen hebben maar een beperkte ruimte in hun kleine tuin in de hedendaagse woonwijken. Toch willen mensen hun leefomgeving vooral in de zomermaanden gezellig maken door gebruik te maken van deze groep kleurrijke planten. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren gebeuren door b.v. deze planten te gebruiken in borders, bloembakken, potten en schalen en hangmanden ook wel hanging baskets genoemd. Maar ook is er vraag naar planten op het terras vlak bij huis. De tuin wordt tegenwoordig steeds meer gezien als een verlenging van de woonkamer in huis. Kuipplanten passen daar heel goed in. In deze lezing zullen verschillende aspecten zoals toepassingsmogelijkheden, sortiment, vermeerdering enz. naar voren komen en behandeld worden. Een prachtige lezing als voorbereiding op een kleurrijke zomer!

Aardbeienteelt door de heer Geert Krops.

Datum: Woensdag 18 april
Tijd: 20.00-22.00 uur

Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75, Emmen
Prijs: Toegang is gratis voor leden, introducés betalen € 3,50.

Een heerlijk zomers onderwerp om ons lezingenseizoen mee af te sluiten. En er is veel te leren over aardbeien. Zo bestaan er heel veel verschillende soorten, van klein tot groot, vroege en doordragers, rode, maar ook witte. Vaak zijn ze veel lekkerder dan wat we in de supermarkt kunnen kopen. Een goede reden dus om ze zelf te kweken. En je kunt aardbeienplanten op veel verschillende manieren laten groeien, niet alleen op bedden, maar ook in potten, bakken, en hangmanden, en zelfs op strobalen.

STORMSCHADE
angela’s tuin tussenfase deel 2