Activiteiten & Actueel

Excursie

 

Verslag dagexcursie 2018 

 

Op 28 juni zijn we met een select gezelschap (helaas was de bus dit keer niet vol) op excursie geweest.


We begonnen de dag met koffie bij de Tuinen van Mien Ruys in Dedemsvaart en kregen vervolgens een leuke rondleiding. Voor sommigen een oude bekende deze tuinen maar toch weer heel verrassend o.a. door de bijzondere bomen. 

 

Na de lunch bezochten we de beeldentuin (15000m2)in Witharen. Na een korte inleiding door de eigenaar konden we hier op eigen gelegenheid rondstruinen. De route was  uitgezet met veel leuke doorkijkjes en gelukkig ook veel mogelijkheid om in de schaduw te lopen want het was die dag best warm. In de 2 expositieruimtes kon men keramiek, schilderijen en handgemaakte meubels bekijken. 

Na de koffie met appeltaart was de kwekerij van Coen Jansen in Dalfsen aan de beurt waar de planten in de verkoophoek er prachtig bij stonden zodat de meesten zich toch tot enige nieuwe aanwinsten lieten verleiden.  

 

Een heel geslaagde dag!

 

 

Dagexcursie Overijssel

 

Datum: zaterdag 30 juni

Tijd: Vertrek om 8.30 uur, verwachte terugkomst ongeveer om 17.45 uur

Locatie: vertrek vanaf de parkeerplaats AOC Terra, Noordbargerstraat75, Emmen

Kosten: prijs voor leden € 25,-. Introducés betalen € 50,-

 

Op deze dagexcursie gaan we ’s ochtends naar de tuinen van Mien Ruys, waar we ook lunchen. ’s Middags bezoeken we eerst de beeldentuin in Witharen en daarna gaan we naar de kwekerij van Coen Jansen.

De tuinen van Mien Ruys zijn het levenswerk van Mien Ruys, één van de belangrijkste tuinarchitecten van de 20e eeuw. Ze geven op maar liefst 25.000 m2 een overzicht van tuinarchitectuur vanaf 1924 tot nu. Er zijn 30 inspirerende tuinen met experimenten op het gebied van ontwerp, beplanting en materialen. De drie oudste tuinen zijn sinds 2004 een rijksmonument. Maar er zijn ook nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen te bewonderen in de proeftuinen.

Atelier Witharen beschikt over twee galeries en een beeldentuin van 15.000m2. Alleen de tuin al is de moeite waard, maar daarnaast is er veel kunst te zien. In de tuin exposeren 11 verschillende kunstenaars, in de schaapskooi is een expositie met werken in olieverf en er is een speciale expositie over de Koloniën van Weldadigheid.

Tenslotte gaan we nog naar de kwekerij van Coen Jansen. Dit is een kleine, maar wel sterk gespecialiseerde kwekerij, bekend om zijn sortiment nieuwe en bijzondere vaste planten. Alle planten worden geselecteerd niet alleen op hun uiterlijk, maar ook op hun groei eigenschappen. Ze moeten probleemloos kunnen groeien in onze tuinen. Het sortiment bestaat voor een belangrijk deel uit planten, die zó uit de natuur gehaald lijken te zijn, maar die toch nét een beetje anders zijn. De meeste planten staan ook uitgeplant op de moerbedden, vooral in de zomermaanden een feest voor het oog! Een prima locatie om planten te bewonderen en te kopen.

Geef u snel op! Er zijn maar 31 plaatsen beschikbaar en de bus is altijd snel vol! 
Zie voor de aanmeldingsprocedure Opens internal link in current window"aanmeldingsprocedure en betaling" 

 

 

21-26 juni: 6-daagse tuinenreis naar Sussex (Engeland), georganiseerd door de afdeling Meppel.

 

Er staan maar liefst 11 tuinen op het programma. Daarnaast is er ruimte voor cultuur met onder andere een bezoek aan de pier in Brighton. Het hotel voor deze reis ligt in een mooie landelijke omgeving met de mogelijkheid om ’s avonds nog een stukje te wandelen. De reis is prijzig door de overtocht en de vrij hoge kosten voor de entrées voor de tuinen, maar daar komt dan ook erg veel moois voor terug. De kosten zijn € 787,=, inclusief de heen en terugreis, toegang tot de tuinen, 5 hotelovernachtingen met 5 x ontbijt en driegangen diners. Zeker een aanrader! Voor meer informatie: Peter van ’t Rood. T: 0522-481711. E-mail: petervantrood@gmail.com. Of kijk op de website van de afdeling Meppel: www.meppel.groei.nl.

 

31 augustus en 1 september: 2 daagse tuinenexcursie omgeving Kleef-Nijmegen, georganiseerd door Groei&Bloei Assen

 

Op deze tuinenreis worden 5 tuinen en een kwekerij bezocht in het grensgebied tussen Nederland en Duitsland.  De reis wordt afgesloten met een diner in hotel Van der Valk, Assen.

 

De kosten voor deze reis bedragen  € 215,- per persoon voor leden. Niet-leden betalen een meerprijs van €15,-. Voor meer informatie kijk op de website van Assen: www.assen.nl.

meer

 

 

 

17
Nov
herfstbladeren
16
Nov
Een hele Tours - Blik op de Tuin 876