Bloemschikactiviteiten

Bloemschikken  2018-2019

Cursus Bloem&Design

Ook dit jaar organiseren wij bij voldoende deelname weer een cursus Bloem en Design. Vind je het leuk om jezelf uit te dagen en om, een keer per maand, aan de hand van een opdracht te komen bloemschikken? Geef je dan op!

Wordt van je verwacht dat je heel goed kunt bloemschikken? Nee! Wel is enige ervaring en creativiteit handig. Een ervaren docent helpt je om anders te leren kijken naar bloemwerk, daagt je uit om stappen te zetten op creatief vlak en helpt je waar nodig om je ideeën te vertalen naar een mooi resultaat.

De dames en af en toe een heer die voorgaande jaren al deelgenomen hebben aan Bloem en Design vormen een gezellige groep en waar nodig helpt men elkaar graag. We zouden het dan ook leuk vinden om deze groep uit te breiden en zien jullie graag.

Opgave kan voor 15 september aanstaande via info@emmen.groei.nl

Het programma ziet er als volgt uit:

- dinsdag 9 oktober 2018

- dinsdag 13 november 2018

- dinsdag  11 of 18 december 2018

- dinsdag   12 februari 2019

- dinsdag   12 maart 2019

- dinsdag 16 april 2019

Tijd:  19.30 uur- 22.00 uur

Locatie:  Terra  Noordbargerstraat 75  Emmen

De kosten voor deze cursus bedragen € 90,- voor Groei&Bloei-leden en niet-leden betalen € 110,-

Cursisten nemen zelf hun materialen mee. Koffie en/of thee zijn bij de prijs inbegrepen.
Iedere keer wordt voor de eerstvolgende keer aanwijzingen gegeven voor de mee te nemen materialen. Voor de eerst keer krijgt U deze gegevens via de mail  toegestuurd .

De aanmelding voor de cursus is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgemaakt op rekeningnummer NL 75 RABO 0104 338 598 t.n.v. KMTP afdeling Emmen.

Noord Nederlands Bloemschikevenement

== nu met 3 deelnemers uit onze afdeling Emmen !!!

Datum: 6 april

Locatie: Multifunctioneel Centrum De Wier, Ureterp

De drie noordelijke provincies gaan samen een bloemschikevenement organiseren. Het wordt een feest voor en door bloemschikkers en bloemschiksters. Of u nu beginner of (ver)gevorderde bent, iedereen kan meedoen. Er zijn twee groepen, recreanten en competitie deelnemers. U bepaalt zelf aan welke groep u wilt deelnemen. De opzet is eenvoudig. Er wordt één werkstuk gemaakt per deelnemer. Bloemen en overige materialen worden verzorgd. De deelnemers brengen dus alleen standaard materialen mee zoals bloemendraad en een snoeischaar. Wat er precies meegebracht moet worden geeft de organisatie van tevoren aan. Het programma ziet er globaal als volgt uit. ’s Ochtends worden de werkstukken gemaakt. Daarna worden de werkstukken beoordeeld en kunnen alle deelnemers rustig wat eten en drinken. ’s Middags is er een bloemschikdemonstratie en worden er een aantal werkstukken besproken. Daarna volgt de prijsuitreiking en kan iedereen de werkstukken gaan bekijken. De winnaar van de competitie deelnemers krijgt een “golden ticket” voor het bloemschikevenement dat tijdens Gardenista gehouden wordt.

Interesse? Meld het via info@emmen.groei.nl Geef ook even aan of u mee wilt doen als recreant of als competitie deelnemer. Wij zorgen dan dat u alle informatie tijdig krijgt.

Verder kunnen we voor dit evenement vrijwilligers gebruiken. Er zijn verschillende werkzaamheden van ontvangst van deelnemers tot het klaarzetten van spullen. Als het u leuk lijkt om mee te helpen, laat het dan ook even weten via de mail.

Paasworkshop

Datum:10 april
Tijd: Inloop vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur.
Locatie: AOC Terra, Noordbargerstraat 75 Emmen
Kosten: € 15,- voor leden en € 17,50 voor introducées

Komt u ook op woensdag 10 april op onze Paasworkshop? Inloop is vanaf 19 uur en we beginnen om

19.30 uur. We gaan een stuk zoals op de foto maken. Hiervoor neemt u zelf een windlicht met passende schotel mee. In het voorbeeld hebben we een windlicht met een hoogte van ca. 24 cm gebruikt, met een halsopening van ca. 15 cm. Een iets groter of iets kleiner windlicht is geen probleem als de schotel maar net de halsopening afdekt (gebruikt is een plastic waterschotel maar een gebaksbordje wil ook goed). Vindt u een windlicht als ondergrond niet mooi dan kunt u een schotel met een diameter van ca. 15/16 cm meenemen waarop u het bovenste deel maakt. Dit kunt u dan vrij op de tafel zetten of op een mooie sierschaal plaatsen. Naast het windlicht en de schotel neemt u ook uw eigen snoeischaar en mes mee. De kosten voor deze workshop zijn € 15,- voor leden en € 17,50 voor niet-leden. Let op: er is een minimum aanmelding van 10 personen en er kunnen maximaal 15 mensen aan deze workshop deelnemen. Uw inschrijving is pas geldig nadat het verschuldigde bedrag overgemaakt is.

De schrik van de straat
Kloostertuin Nieuwlicht