Emmen
bekijk online
Nieuwsbrief juni 2021

Eigenlijk geeft het weer ons alles wat wij Nederlanders graag willen hebben: eerst is het veel te koud en nu is het eindelijk te warm. Alle ingredienten om heerlijk over te klagen. En zijn sommige van uw planten ook ineens veel te groot geworden door al die regen en staan ze dus ook te ver voorin de border? Maar we kunnen in elk geval weer volop genieten van al die bloemen die zich weer van hun mooie kant laten zien en met een beetje hulp van ons zullen ze dit nog een poosje blijven doen.

In deze nieuwsbrief nog 1 annulering van een activiteit, hopenlijk de laatste. Verder informatie over onze open tuinen carrousel, een reportage van de tuin van Imke Boelema en een foto impressie van deze tuin op de website en we kunnen weer op tuinreis, naar Denemarken bijvoorbeeld met G&B Meppel. En dan is er nog veel informatie over Gardenista.

Misschien kunnen we op zaterdag 25 september samen naar Den Alerdinck te Laag Zuthem gaan. Hier komen we later nog op terug.

Meer leuke tuininformatie vindt u weer op www.groei.nl.

Wilt u een reportage van uw tuin laten maken voor op de website, dan kunt u contact opnemen met webemmengroei@gmail.com.

 

Dagexcursie Salland

Het bestuur heeft geoordeeld dat het nog te vroeg is om onze dagexcursie naar Salland die op 3 juli staat gepland door te laten gaan. We zijn nog bezig met het zoeken van een nieuwe datum met mogelijk een aangepast programma. Hierover krijgt u binnenkort bericht in onze nieuwsbrief.

Open tuinen

Zoals het nu lijkt kan het Landelijk Open Tuinen weekend op 19 en 20 juni doorgaan. Van onze afdeling doen er 6 tuinen mee. De tuinen zijn open van 10.30 - 17.00 uur.

Naam van de tuin

Straat en huisnummer

Postcode

Plaats

Za 19 juni

Zo 20 juni

Fam. Schoemaker

Vastenow154

7885 AP

Nieuw Dordrecht

X

X

De Hoofdmeesterstuin

Kanaal A Noordzijde 16

7881 KG

Emmer-Compascuüm

X

X

Pluktuin Klazienaveen

Derksweg t.o. nr.54

7891 PM

Klazienaveen

X

X

Heemtuin Looackerhof

Looackers 29A

7824 NJ

Emmen (Angelslo)

 

X

Tropisch Weerdinge

Raifeisenstraat 25

7831 HW

Nieuw- Weerdinge

X

X

HaMiArtgarden

Westelijke Doorsnee NZ 23

7881 PA

Emmer-Compascuüm

X

X

 

Wil je een bezoek brengen aan tuinen van andere afdelingen in Drenthe kijk dan op www.opentuinencarrouseldrenthe.nl

Zoals u weet kon de Open Tuinen Carrousel op 15 en 16 mei niet doorgaan, daarom heeft de werkgroep in overleg met het Rayon besloten om de afd. Emmen en Coevorden te laten aansluiten bij Hoogeveen en Meppel op 10 en 11 juli. Als u nog mee wilt doen dan kan dat!!

Geef je vóór 15 juni op via info@emmen.groei.nl. Uw tuin hoeft niet groot te zijn om mee te doen. Het is heerlijk om uw eigen tuinplezier te delen met anderen!!

 

 

Nieuwe opzet bloemschikcompetitie Gardenista!

De organisatie heeft voor de editie van het groene festival in 2021 een frisse wind laten waaien door de bloemschikcompetitie op Gardenista! We hebben goed geluisterd naar jullie tips en tops na de eerste editie in 2019 en wij zijn daarmee aan de slag gegaan. Het wordt meer ‘samen’ de uitdaging aangaan.

Je krijgt van ons een gezellige verzorgde dag, waarbij je jouw bloemschik kwaliteiten kunt laten zien. Wij - het nieuwe bloemschikteam van Gardenista -  ontvangen jullie graag in de ochtend met koffie en wat lekkers. 
Na het startsignaal kun je werken aan je eigen arrangement. Hier krijg je volop de tijd voor. Je staat met alle amateurs en studenten in de prachtige bloemschik tent. Een aantal professionals brengen maandagavond hun werkstukken al, maar er zijn er ook die juist gezellig op de dinsdag mee willen doen aan de competitie. Dat wordt dus hard werken en samen genieten.

Na een door ons verzorgde lunch is er ‘s middags een gezamenlijk programma. Je wordt geïnspireerd door een workshop en gaat met een nieuwe techniek aan de slag om een prachtige ‘Land art’-creatie te maken op het eiland van het prachtige landgoed. Zo wordt het óók nog een leerzame middag.

Na de workshop maakt een deskundige jury aan het einde van de dag alle winnaars bekend. Buiten de 1e t/m de 3e plaats worden ook brons, zilver en gouden certificaten uitgedeeld. Hierdoor krijgen nóg meer bloemschikkers waardering voor het prachtige werk dat zij maken!
Je weet dus meteen hoe je werk is beoordeeld, én of je zondag 26 september op het hoofdpodium in de finale staat!
Natuurlijk aangemoedigd door de andere bloemschikkers van Groei & Bloei en verder iedereen die van bloemschikken houdt!
Samen met jullie maken we er een prachtig festival van.

Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op dinsdag 21 september! Aarzel niet en schrijf je in voor de Gardenista bloemschikcompetitie 2021.

 

Kijk ook op de website: https://gardenista.nl/deelnemen/competities/ of mail met vragen naar bloemschikken@gardenista.nl.

Meewerken aan Gardenista

Zijn jullie enthousiast geworden over Gardenista en wil jij, hij of zij meewerken aan de voorbereiding voor dit unieke groenfestival in Nederland, reageer dan op een van onze vacatures. Het team Gardenista bestaat uit vrijwilligers - voornamelijk Groei & Bloeiers - die affiniteit hebben met planten, bloemen en/of een groene lifestyle en die zich in hun vrije tijd inzetten om het festival vorm te geven en te doen slagen. Kijk welke teamleden wij nog zoeken.

Willen jullie je inzetten om er een fantastisch festival van te maken maar heb je andere talenten dan die wij nu vragen, laat ons dat weten. Het team kan altijd enthousiaste vrijwilligers met organisatietalent en kennis van de groene sector gebruiken. Stuur dan een mail aan athmer@gardenista.nl.

Mede dankzij de inzet van meer dan 100 festivalvrijwilligers - veelal Groei & Bloeiers uit het hele land - was de eerste editie van Gardenista een groot succes. Het team is alle Groei & Bloei afdelingen die vrijwilligers hebben geworven in 2019 dankbaar voor hun inzet. De inschrijving voor de tweede editie is geopend. En ook nu hoopt het team dat jullie dit willen delen met jullie leden zodat we ook na afloop weer kunnen zeggen ‘wat hebben al die Groei & Bloeiers er een fantastisch groen festival van gemaakt’. Schrijf je in!

Aanmelding Festival vrijwilliger

Samen naar Gardenista met korting

Op zaterdag 25 september a.s. willen we een bezoek aan Gardenista plannen met leden van Groei en Bloei Emmen en wie er verder mee wil. Schrijf deze datum alvast in uw agenda. Als er voldoende mensen zijn, dan kunnen we gebruik maken van de korting. Verder willen we kijken hoe we het vervoer samen kunnen organiseren. Wij houden u hiervan op de hoogte.

De tuin van Imke en Sikko Boelema

Deze keer brachten we een bezoek aan Imke en Sikko Boelema en hun tuin in Noordbarge. Het is een prachtige landschappelijke, romantische tuin met ontzettend veel planten. Meer hierover , inclusief fotoreportage vind u op de website van Groei & Bloei Emmen.

In Augustus 5 daagse tuinenreis naar Denemarken

 

Groei en Bloei Meppel e.o. organiseert in 2021 een 5 daagse tuinreis naar Denemarken. 

 

Van zaterdag 7 augustus  t/m woensdag 11 augustus 2021 gaan we naar Denemarken met Kupers tuinreizen. De mooie tuinen op de landgoederen, de boerderijtuinen en de stadstuinen ademen allemaal een eigen sfeer en karakter. Een nieuwe boeiende bestemming met fraaie tuinen, zoals de Skovridergaardershave, Mollebaekgaard, enz. Het belooft een prachtige reis te worden. 

Kijk hier voor de beschrijving van de reis, de te bezoeken tuinen + inschrijfformulier. U kunt zich aanmelden tot 11 juni 2021
Geinteresseerden van andere afdelingen zijn ook welkom; opstapplaatsen Meppel en Beilen

NB: als de organisatie de reis (vanwege corona of een andere reden) moet annuleren, krijgen alle reizigers uiteraard hun reeds gedane betaling retour.

 

Open tuin tv

G&B OpentuinTV gaat weer van start! We laten mooie, gezellige en bijzondere tuinen van Groei & Bloeiers zien. De eerste in de nieuwe serie is de tuin van Marianne de Gier in Maarssen. Een tuin van een echte plantenliefhebber; vol met planten en een nog vollere kas waar Marianne helemaal los gaat met zaaien en stekken! Kijk en geniet met ons mee. 

 
Naar OpentuinTV
 

Groei & Bloei Nationale Tuinweek lezingen

 

De afgelopen weken heb je iedere week kunnen genieten van de Groei & Bloei Nationale Tuinweek- lezingen. En dat hebben jullie massaal gedaan! We hebben veel enthousiaste reacties ontvangen

 

  • Keukenhof, een kijkje achter de schermen door parkmanager Henk de Mooij - 911 kijkers live en 987 keer teruggekeken
  • Dutch Wave door Leo den Dulk - 666 kijkers live en 1145 keer teruggekeken
  • Het kleurenpalet van de tuinontwerper door Modeste Herwig - 870 kijkers live en 1194 keer teruggekeken
  • Duurzaamheid en Biodiversiteit in de Hortus Botanicus Amsterdam door Gerdien Griffioen - 410 kijkers live en 306 keer teruggekeken
  • Bloemen met Smaak door Roos van Unen & Kristel van Dijk - 372 kijkers live en 732 keer teruggekeken

 

Je kunt de lezingen via Elba rec nog terugkijken tot en met 30 juni 2021.

Welkom nieuwe leden

Weer mogen we 2 nieuwe leden verwelkomen bij onze vereniging:

mw. F. Dekker uit Klazienaveen

dhr. Moes uit Erica

Wij hopen u binnenkort te ontmoeten bij een van onze activiteiten.