Emmen

Seizoensopening 2021

Even een terugblik op onze seizoensbijeenkomst van 18 september j.l. die we in 2 tuinen hebben gehouden. Lekker buiten, zodat we nog wat afstand van elkaar kunnen houden. De opkomst was heel aardig naar ons idee: we telden 14 mensen die het weer aandurfden na alle beperkingen van de afgelopen tijd. En het was heel gezellig!

We hopen dat deze trend zich voortzet en dat wij u binnenkort weer mogen ontmoeten. Als we een beetje rekening met elkaar blijven houden, dan moet het goed gaan.

We werden hartelijk ontvangen in de tropische tuin van Klaas-Jan Niks in Weerdinge. We hebben genoten van deze aparte tuin waar we via diverse paden langs waterlopen, bananenbomen, vele soorten bamboe en palmbomen  achter elke bocht weer een nieuwe verrassing tegemoet kwamen.  Ontspannen en rustig genieten van al het bijzondere groen om u heen met een kopje koffie of thee. Heel anders dan we gewend zijn. Het voelde een beetje als een vakantie in de tropen!

 

 

 

Vervolgens ging de dag verder in de Hoofdmeesterstuin in Emmer-Erfscheidenveen van Paul en Ronald waar we werden getracteerd op een hapje en een drankje en nog een rondje door de prachtige hersttuin. Vanuit de woning van de voormalige hoofdmeester uit 1928 kijkt men over de voortuin en het Drentse land. Achter en opzij een zeer afwisselende tuin met steeds weer verrassende gedeeltes. Een grote vijver, een groentetuin, bordereilanden in het gras, bloemenweide een fruitboomgaard en veel verborgen hoekjes. De borders zijn weelderig en kleurrijk en bijna alle eenjarigen en vaste planten zijn zelf gezaaid in de kweekkas. Een vrij jonge tuin van 2800 m2 waar toch al veel moois te zien is.