Emmen
bekijk online
Nieuwsbrief mei 2022

We leven alweer in de maand mei, bekend van de ijsheiligen waar wij allen naar uitkijken. Deze vallen op 11 t/m 14 mei en zijn genoemd naar de naamdagen van een aantal katholieke heiligen. Het kenmerkt zich door een overgang van weer met mogelijk nachtvorst naar meer zomers getint weer. 

We nodigen u uit voor onze voorjaarsexcursie naar Salland in juni en let op: ook leden van andere verenigingen in Drenthe worden hiervoor uitgenodigd! Dus geef u op tijd op!

Verder zijn er weer veel tuinen te bezichtigen deze maand, Verver Bollenoutlet nodigt u weer uit om uw tuin nog kleurrijker te maken door een uitgebreid assortiment zomerbollen. En zoekt u informatie over wat u in de Drentse natuur kunt ontdekken, dan kunt u terecht bij de Roeg!Hoek.

Op 28 mei kunnen we met zijn allen naar Gardenista. Als er voldoende mensen meegaan, kunnen we een behoorlijke korting krijgen. Geef u dus op!

Op de valreep komen er nog wat foto's van Bloem & Design binnen. Deze kunt u op de website bewonderen op de rubriek Terugblikken. Doet u ook mee in het najaar?

Voor tuintips en trucs kunt u natuurlijk ook altijd terecht op de website van Groei en Bloei. Hier kunt u zich ook maandelijks abonneren op hun nieuwsbrief.

Dagexcursie Salland

Op 25 juni gaan we naar Salland! In de tuin van Nynke Atsma in Luttenberg worden we ontvangen met koffie en thee en iets lekkers. Van daar gaan we naar de  Hof van Eigenaardigheden in Raalte waar we ook de lunch gebruiken. Als derde bezoeken we de kwekerij van Arjan Schepers in Marienheem. We sluiten de dag af met een bezoek aan de Tuin van Fortmond in Olst.

Uitgebreide informatie over deze excursie vindt u op onze website

Meld u op tijd aan want deze excursie wordt aangeboden aan alle Groei & Bloei-afdelingen in Drenthe.

Datum: 25 juni 2022

Startlocatie: Nieuwe AOC Terra, Huizingsbrinkweg 9, Emmen

Tijd: 8.00-18.00 uur 

Kosten: € 30,- voor leden; niet-leden € 55,- incl. vervoer,  koffie / thee,  lekkers en lunch

Aanmelden: uiterlijk 4 juni 2022  d.m.v.  het aanmeldingsformulier

Leden van andere Groei & Bloei-verenigingen mogen zich ook aanmelden, dus meld u zich op tijd aan!

Open Tuinen Assen en Beilen

Op 21 en 22 mei a.s. stellen de afdelingen Assen en Beilen hun tuinen open en kunt u weer genieten van een heleboel prachtige tuinen, zoals de tuin van Esther Wybenga op deze foto.

Meer informatie vindt u op de website van OTCD.

Verver Bollen Outlet

Verver Export is één van de weinige bloembollen exporteurs die voorafgaand aan de seizoenen hun inkopen doet. Daarmee vergroten ze de flexibiliteit door uit voorraad te kunnen produceren en leveren. Met zo’n gevarieerd assortiment als dat van hun, is de inkoop forecast dan ook een flinke uitdaging waar ze inmiddels aardig bedreven in zijn geraakt. Plus dat ze een prachtige eindbestemming hebben voor de restant voorraden: de Bloembol- len Outletstores!

Zomer Outlet – juni

En sinds een aantal jaar is ook de outlet zomer editie niet meer weg te denken uit ons programma. U kunt begin juni bij ons terecht voor zomerbloeiers waarmee u instant langbloeiende zomerperken creëert. Het gaat om een kleurrijke collectie eenjarige zomerplanten, dahlias en andere zomerbollen op pot zoals Canna’s en Calla’s. En daar waar mogelijk vullen we het assortiment net voor de outlet nog aan met de dan beschikbare zomerbloeiers.

De Zomer Outlet 2022 vindt plaats van zondag 12 juni t/m zondag 19 juni 2022.

Shoppen op afspraak

Het shoppen op afspraak wat we tijdens de Herfst Outletstore 2020 noodgedwongen vanwege de aanhoudende pandemie introduceerden, zorgde voor rust, ruimte en overzicht. Dat doen we dus dit jaar weer.

Reserveren Zomer Outletstore 2022

Ga naar de website en kies zelf uw datum en tijdstip en noteer het in uw agenda. U krijgt van ons een bevestigingsmail. U kunt een reservering niet zelf wijzigen of afzeggen. Schrijf in dat geval een mail naar marketing@ververexport.nl. Graag tot ziens op onze Zomer Outletstore!

Locatie: Verver Export
Hasselaarsweg 30, Heerhugowaard

Aanmeldenwww.ververexport.nl/outlet

Tuin Jolande Schoemaker open

De tuin van Jolande Schoemaker is op zaterdag 21 en zondag 22 mei van 10.00 tot 17.00 uur geopend.

Haar grote (22.000 m2) landschappelijk aangelegde tuin bestaat voor de helft uit siertuin en voor de helft als vogelbos. De tuin bevat onder andere een boomgaard, een kleine moestuin, een rododendrontuin, een rozentuin en een grassentuin. In de rododendrontuin staan meer dan 100 verschillende soorten. Het is in mei een spektakel van kleur.

Er hoeft geen afspraak gemaakt te worden op deze open dagen.

Adres: Vastenow 154, 7885 AP Nieuw-Dordrecht.

Excursie naar Gardenista op zaterdag 28 mei met korting

Op zaterdag 28 mei willen we een bezoek aan Gardenista brengen met leden van Groei & Bloei Emmen en wie verder mee wil.

Als er voldoende mensen mee willen, dan kunnen we gebruik maken van een mooie korting, namelijk € 8,- entree per persoon i.p.v. € 12,50 voor G&B-leden of € 16,50 voor niet-leden.

Om van deze korting gebruik te kunnen maken hebben we minimaal 15 deelnemers nodig.

De bedoeling is om met eigen vervoer naar Gardenista te gaan, zodat iedereen kan gaan en staan waar hij/zij wil. Je krijgt dus ook je eigen (kortings)ticket via de mail doorgestuurd, zodat je niet op de hele groep hoeft te wachten (hoewel dat natuurlijk wel zo gezellig is om samen te gaan).

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@emmen.groei.nl en door te geven met hoeveel personen je wil komen. Je hoeft nog geen geld over te maken. Als er voldoende aanmeldingen zijn, dan krijg je bericht van het bedrag dat je moet overmaken en waar dat naartoe kan.

 

Gardenista

Gardenista vindt plaats van woensdag 25 t/m zondag 29 mei op Buitenplaats Den Alerdinck, Den Alerdinckweg 1 in Laag Zuthem (vlakbij Zwolle). Gedurende 5 dagen inspireert Gardenista liefhebbers van tuinen, bloemen, natuur en groene lifestyle en laat een breed publiek (ook kinderen!) kennismaken met tuinieren, bloemschikdemonstraties, workshops, leuke en interessante lezingen, voorbeeldtuinen, veel exposanten, muziek en lekker eten.

Op www.gardenista.nl vind je het volledige aanbod.

Een greep uit het programma-aanbod van zaterdag:

Lezingen van o.a. Suze Peters (Plaagdieren), Koen Jansen (Grondverbeteraars), Alie Stoffers (Dahlia Mania), Carina van Welzenis (Leven met Lyme) en Norbert Mergen (Oude groenten, nieuwe groenten). De demonstraties op het hoofdpodium zaterdag worden verzorgd door Paul Jongerius. Daarnaast geeft Katja Staring samen met haar groep demonstraties Ikebana op het eiland in de Green Inspiration stand. En ook is Lodewijk Hoekstra op zaterdag aanwezig en geeft advies over het succesvol aanleggen van borders.

Wat is de ROEG! Hoek? 

De natuur is in Drenthe altijd vlakbij. Ook in de gemeente Emmen is veel groen: van balkon tot Bargerveen, van de Runde tot het Oosterbos: er valt ontzettend veel te vertellen over onze natuur.   

Daarom opent Facet (voorheen de Bibliotheek Emmen & De Kunstbeweging) samen met ROEG! (het RTV Drenthe-natuurprogramma en online natuurplatform) een nieuwe plek waar je meer over de Drentse natuur kan ontdekken: de ROEG! Hoek.   

In de ROEG! Hoek, een speciaal ingericht deel van de bibliotheek, krijgen de verhalen over de natuur een plek. Volwassenen, maar vooral ook kinderen, krijgen de kans hier meer over de Drentse natuur te ontdekken.   

Natuurlijk liggen er stapels boeken over de natuur. Maar u kunt er ook terecht voor allerlei informatie en belevenissen. Het is hét startpunt van verschillende leuke activiteiten en lezingen: bezoekers doen kennis op, worden bewuster van de natuur in hun eigen omgeving en krijgen tips om nog meer van de natuur te genieten. Voor kinderen liggen ROEG!-rugzakjes klaar om te lenen. Met daarin o.a. een opdrachtenboek en een verrekijker om zelf op pad te gaan.  

In verschillende bibliotheken in Drenthe is vanaf 20 april een ROEG! Hoek te vinden. Ook komt er een reizende ROEG! Hoek die elke maand in een andere bibliotheek in Drenthe te bezoeken is.  

Moestuinierders opgelet

We hebben op de website een nieuwe rubriek in het leven geroepen, waarin we wat meer aandacht willen besteden aan onze moestuin. De bedoeling is om elkaars tuinen te bekijken: misschien kunnen we nog wat van elkaar leren en zaden en plantjes ruilen. Wilt u meedoen, stuurt u dan een paar foto's van uw moestuin en een klein verhaaltje op naar webemmengroei@gmail.com. We hebben al een beginnetje​​​​​​​ gemaakt.

Nieuwe leden

We mogen weer 2 nieuwe leden verwelkomen: mw. J.R. Uildriks en de heer of mevrouw G. Streuding. Binnenkort hopen we nader kennis met u te maken tijdens een van onze verenigingsactiviteiten.