Emmen
bekijk online
Nieuwsbrief september 2022

We hebben een mooie lange zomer gehad met veel zon, maar velen van ons hopen nu toch dat de temperatuur komende week een beetje omlaag gaat en wij worden verrast met een echte Nederlandse regenbui, zoals we die van vroeger kennen. 

Ons nieuwe tuinseizoen zijn we begonnen met een bezoek aan de kwekerij en tuin van Roy Hofstede en zijn moeder in Erica en de tuin van Claudia Schipper in Holsloot. Maar liefst 31 personen hebben genoten van een zeer geslaagde dag met nog zomerse temperaturen. Hopelijk zet deze trend zich voort en hebben we de corona-perikelen nu achter de rug en kunnen we dit jaar weer met wat meer mensen genieten van al onze mooie tuinen en nieuwe informatie op tuingebied tot ons nemen op de lezingen die we op de agenda hebben staan. Dit kunt u allemaal lezen in het programmaboekje dat u onlangs van ons hebt ontvangen en natuurlijk op de website, waar u altijd het laatste nieuws kunt vinden.

Voor de laatste informatie over tuinieren kunt u zoals altijd terecht op de website van Groei en Bloei. Hier kunt u zich ook maandelijks abonneren op hun nieuwsbrief.

Bloem & Design

De cursus Bloem & Design gaat op 20 september a.s. van start. U kunt zich nog aanmelden, maar doe het wel snel i.v.m. de voorbereidingen (en pas als uw betaling binnen is, is uw opgave definitief!). De eerste les wordt gegeven door Anita Hollander.

Als u nog vragen heeft of u wilt zich aanmelden, dan kan dit bij de waarnemend bloemschikcoordinator Imke Boelema. E-mail: imkeboelema@gmail.com. Tel.: 0591-616239.

Alle informatie over deze cursus vindt u verder op onze website.

 

Planten- en zadenruilbeurs

Onze ruilbeurs is DE plek waar u uw overtollige planten en zaden kunt aanbieden aan andere tuinliefhebbers. Onze ruilbeurs is ook DE plek waar u kunt proberen voor uw tuin geschikte planten te vinden. Kortom de ruilbeurs is DE plek om elkaar te ontmoeten aan het einde van het huidige tuinseizoen en het begin van het nieuwe tuinseizoen.

Voor nieuwe leden is dit een heerlijk moment om in een informele sfeer kennis te maken met andere tuinliefhebbers. Er is koffie of thee met een plakje koek en er zijn stoelen aanwezig zodat u in alle rust het aanbod kunt bekijken of even de benen kunt strekken.

Waarschijnlijk bent u al begonnen in uw tuin dus we rekenen op een ruim aanbod en uiteraard veel vraag op deze zaterdag. Er wordt geruild dus alles is geheel gratis. U moet alleen uw eigen reiskosten betalen om deel te nemen aan deze ruilbeurs.

Een nieuwe tuin die wel wat extra planten kan gebruiken? Kom beslist langs! Ook als u geen planten kunt inbrengen.

Bij slecht weer hebben we de beschikking over een grote overkapping, dus dan kunt u ook droog staan.

Datum: zaterdag 8 oktober 2022

Locatie: De Hoofdmeesterstuin, Kanaal A NZ 16, Emmer-Erfscheidenveen

Tijdstip: Planten aanleveren vanaf 09.30 uur. Het ruilen zelf: 10.00 - 11.00 uur

Toegang: Voor iedereen toegankelijk

Kosten: gratis

Open Tuinen Carrousel Drenthe

De laatste tuinen van het OTCD 2022 zijn aan de beurt:

* za.10 en zo.11 september: Roden en Zuidlaren 

Op deze dagen zullen de tuinen (gratis) geopend zijn van 10.30 tot 17.00 uur

Alle verdere informatie kunt u vinden op  www.opentuinencarrouseldrenthe.nl

Verder in deze nieuwsbrief het voorlopig schema voor 2023.

Open tuindag pluktuin Klazienaveen

De Pluktuin Klazienaveen houdt open tuindag op 24 en 25 september: smul-en plukweekend

Pluktuin Klazienaveen, Derksweg t.o. nr. 54, 7891 PM Klazienaveen

Tijdens de open tuindagen zijn we open van 10.30 - 17.00 uur.

Grassen gezocht

Wij, Ronald en Paul van de Hoofdmeesterstuin in Emmer-Compascuum, gaan een gedeelte van onze tuin op de schop nemen en opnieuw indelen. De bedoeling is om het aan te leggen geïnspireerd op de Dutch Wave van Piet Oudolf. Daarvoor hebben we dus grassen nodig.

We hebben een lijstje met grassen die we graag zouden willen hebben. Mochten er tuineigenaren zijn die nog grassen over hebben of pollen in de tuin hebben staan die te groot worden: we komen ze graag ophalen. Als je ons een mailtje stuurt op info@dehoofdmeesterstuin.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Ons wensenlijstje:

  • Miscanthus Sinensis ‘Morning Light’ (Prachtriet)
  • Stipa Tenuissima (Vedergras)
  • Molinia Caerulea (Pijpenstrootje)
  • Sesleria Autumnalis (Herfstheidegras/Blauwgras)
  • Sporobolus Wrightii (Parelgras/Prairiedropzaad)
  • Andropogon Gerardii Blackhawks (Groot Baardgras)
  • Eragrostis Spectabilis (Liefdesgras)

 

Bent u op zoek naar een bepaalde plant of hebt u planten over, meld u dit aan ons, dan zetten wij dit in de nieuwsbrief van de volgend maand: webemmengroei@gmail.com.

U kunt natuurlijk ook op de website kijken wat er wordt aangeboden of gevraagd bij de online ruilbeurs en we zetten uw wensen er graag bij.

Open Tuinen Carrousel Drenthe 2023

Er wordt achter de schermen alweer druk gewerkt aan het Open Tuinen Carrousel Drenthe 2023 en het schema voor volgend jaar gaat er dan als volgt uit zien:

20 en 21 mei: Voorjaarstuinen in Drenthe 

Tuineigenaren die dat willen, kunnen hun tuin openstellen, net zoals ze Drenthe-breed hun tuin kunnen openstellen tijdens het landelijke open tuinen weekend in juni.

17 en 18 juni: Nationaal Open Tuinen Weekend            

08 en 9 juli: Assen, Beilen en Roden

12 en 13 augustus: Coevorden en Emmen            

09 en 10 september: Hoogeveen en Meppel                              

 

Bloembollen Outletstore 2022

Na de succesvolle Zomer Outletstore staat de Herfst Outletstore op de stoep. Kom langs voor prachtige voorjaarsbloemen tegen zeer scherpe prijzen. 

Save the dates!
Zaterdag 19 november:           8.00-16.00u
Zondag 20 november:             9.00-13.00u
Zaterdag 26 november:           8.00-16.00u
Maandag 21 t/m vrijdag 25 november: inloop tussen 9.00-16.00
 
Kies uw tijdslot:
Het shoppen op afspraak tijdens de afgelopen Outletstores zorgde voor rust, ruimte en overzicht. En dat willen we u graag blijven bieden. Daarom ontvangen we in het weekend 75 personen per tijdslot. 

Via het inschrijfformulier op onze website kiest u zelf een datum en tijdstip. In verband met de overgang naar een nieuwe website, wordt de inschrijving maandag 3 oktober geopend. We houden u op de hoogte!

We wensen u nog een fijne en bloeirijke zomer!

Met vriendelijke groet,

Verver Export
Hasselaarsweg 30
1704 DX Heerhugowaard
Nederland

T: +31 72 505 1481
E: info@ververexport.nl
I: www.ververexport.nl

Nieuwe leden

We mogen weer 3 nieuwe leden welkom heten : mw. Bakker-Simon, hr. Klaver en mw. Mulder. Binnenkort hopen we nader kennis met u te maken tijdens een van onze verenigingsactiviteiten.