Als het seizoen begint zorg ik eerst dat de groententuin op orde is. Er is veel ruimte en het lukt me niet om alles goed bij de houden, maar ondanks dat vind ik het heerlijk.

Met een beetje geluk kan ik tomaten, komkommers en augurken uit de kas oogsten en verder staan er veel rode en zwarte bessen, kruisbessen, frambozen en Japanse wijnbes verderop in de tuin. Als er geen late vorst komt, dan kunnen we ook genieten van een behoorlijke hoeveelheid heerlijke appels en peren. En verder natuurlijk alles wat er verder opkomt in de moestuin, zoals worteltjes, allerlei soorten bonen, bietjes, kool en courgette.

Juni: De groenten in de tuin doen het goed, maar na de regenbui van een paar dagen geleden het onkruid ook. Vandaag hier maar even mee aan de gang. Ik had nog een paar koolplanten bij de kas staan die zich goed ontwikkelden, maar ook deze zijn een favoriet van de slakken: er is niets meer van over. Ook de courgette hadden een moeilijke start vanwege de slakken, maar uiteindelijk is dat goed gekomen.

November: Het seizoen is bijna teneinde en ik ben heel tevreden over de oogst. Niet alles gaat goed natuurlijk: sperciebonen deden het eerst helemaal niet, maar via de online ruilbeurs heb ik toch nog plantjes gekregen van Jolande: Blauhilde en Cobra en ze hebben het geweldig gedaan.  De boerenkool die vorig jaar niet opkwam, doet het nu ook weer als voorheen. De appels hebben geleden onder de droge zomer en gaven weinig opbrengst. Stoofperen daarentegen waren vroeg en hebben wel een behoorlijke opbrengst gegeven.