Emmen

Open Tuinen Carrousel Drenthe

Binnen de regio Drenthe zullen de 7 afdelingen van Groei & Bloei gedurende vijf weekeinden tuinen openen voor bezoek. In de maanden juli, augustus en september zijn er iedere keer 2 of 3 afdelingen aan de beurt om hun tuinen open te stellen.
In juni (tijdens het Landelijke open tuinen weekend) openen alle afdelingen hun tuinen.

Vorig jaar is voor het eerst het ‘Voorjaarstuinenweekend'  in mei geïntroduceerd. Net als in juni kunnen tuinen van alle afdelingen hun tuinen dan openen.

Elk jaar wisselen de overige weekenden over de afdelingen, dus als een afdeling dit jaar in juli aan de beurt is, dan zijn ze volgend jaar in augustus aan de beurt. Op die manier kunnen de bezoekers gedurende de jaren dezelfde tuinen op verschillende momenten in het jaar bezoeken.

De data voor de Open Tuinen Carrousel Drenthe in 2024 zijn als volgt:

  • 11 en 12 mei: Voorjaarstuinen in Drenthe (alle afdelingen)
  • 15 en 16 juni: Landelijk open tuinen weekend (alle afdelingen)
  • 6 en 7 juli: Hoogeveen/De Wolden en Meppel
  • 10 en 11 augustus: Assen, Beilen en Roden
  • 7 en 8 september: Coevorden en Emmen

Uiteraard kunt u zelf ook weer mee doen en uw tuin open stellen voor het publiek. Vanaf ongeveer februari 2024 kunt u zich hiervoor aanmelden. De afdelingen zullen de tuineigenaren die afgelopen jaar hebben deelgenomen benaderen of ze weer willen deelnemen, maar nieuwe tuinen zijn natuurlijk ook altijd van harte welkom.

U kunt zelf kiezen op welke dag(en) u de tuin wilt openstellen. In de nieuwsbrief van februari zullen wij u nogmaals herinneren en ook meer informatie verstrekken.

Doe mee! Het is geweldig om buiten te zijn en heerlijk als u uw eigen tuinplezier met anderen kunt delen. Uw tuin hoeft niet groot te zijn om mee te kunnen doen; elke tuin heeft zijn eigen verhaal dat de moeite waard is om te vertellen.

Locaties: alle deelnemers zullen geplaatst worden op www.opentuinencarrouseldrenthe.nl
De deelnemers van de afdeling Emmen zullen ook vermeldt worden op www.emmen.groei.nl 

Openingstijden: 10.30 - 17.00 uur

Kosten: alle tuinen zijn gratis te bezoeken