Emmen

Welkom bij Groei & Bloei
Emmen

Uitgelicht

Activiteiten

Zaterdag 25 april 2020 is er gelegenheid naar het tulpenfestival in de NO-polder te gaan. Een 88 kilometer lange route met...

Meer

Lezing Wiecher Huisman

Lezing Wiecher Huisman Van Arboretum Arcadiƫ, gaat voorlopig niet door.

Meer

Excursie Salland

27 juni: excursie naar 3 prachtige tuinen en een kwekerij. Geef je tijdig op!

Meer

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Emmen

 

Beste mensen,

Vanwege de Coronacrisis moeten we alle activiteiten tot 1 juni 2020 aflasten of uitstellen.

- Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft de commissie Nationale Tuinweek met pijn in het hart besloten om de Groei & Bloei Nationale Tuinweek in 2020 niet door te laten gaan. Het landelijke Groei & Bloei Open Tuinen weekend, onderdeel van de tuinweek, gaat dus ook niet door. Mogelijk dat elke vereniging nog iets in dit kader kan organiseren, maar het is nu nog te vroeg om hierover iets definitiefs te kunnen zeggen.

- Festival Gardenista een jaar uitgesteld

Het Gardenista-team heeft, in overleg met het Landelijk Bestuur, besloten om het groene festival dat van 13 t/m 17 mei 2020 zou plaatsvinden op de historische buitenplaats Den Alerdinck niet door te laten gaan. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 kunnen we niet anders dan het evenement uitstellen naar volgend jaar.

Inmiddels is het nieuws doorgegeven aan de betrokken instanties, de vele vrijwilligers, de deelnemers aan de wedstrijden en de kwekers en andere standhouders. Het is natuurlijk een enorme teleurstelling voor iedereen die zich heeft ingezet voor deze editie, maar na even flink slikken zal de energie worden gericht op het komende jaar. De datum daarvoor is al bekend: de eerstvolgende editie van Gardenista staat gepland voor 26 t/m 30 mei 2021.

Zie voor meer informatie www.gardenista.nl. Voor vragen kan je ook mailen naar info(at)gardenista.nl.

De komende tijd is er veel onzekerheid en spanning voor iedereen. Degenen die in het gelukkige bezit zijn van een tuin, kunnen daar bezigheid in vinden, het is gezond voor lichaam en geest. Het werkt enigszins geruststellend dat de natuur gewoon zijn gang gaat en dat er weer veel nieuw leven ontluikt.

Namens het bestuur van Groei en Bloei Emmen wens ik u veel sterkte. Wees voorzichtig, hopelijk kunnen we elkaar snel weer in goede gezondheid ontmoeten.

Imke Boelema, Voorzitter

 

  • Het februari-nummer nr 163 van ons afdelingsblad vindt u op :

Groei en Bloei Emmen 163 Februari 2020

  • Alle nummers van Groei& Bloei Emmen 2020  zijn te vinden onder Diversen. Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets.
  • De eerstkomende activiteiten in het programma 2020: Zie "agenda"
  • We hebben een vacature voor de functie van bestuurslid en bloemschikcoordinator. Is dit iets voor u, dan graag contact opnemen met de voorzitter.
  • De aanmeldingsprocedure voor deelname aan een van onze activiteiten vindt u op onder "Diversen".
  • De afdeling Meppel organiseert in juni weer een tuinreis naar Denemarken. Kijk voor informatie op de website van Meppel: meppel.groei.nl onder Diversen in de nieuwsbrief nr. 3. Zodra bekend is of deze reis definitief zal doorgaan, zullen we dit melden.

Tuinlog

07 Apr

Paul

Vliegend bezoek

07 Apr

Anneke Duyvesteijn

De wereld op zijn kop

Meer

Agenda

13 mei

Gardenista 2020

Festival Gardenista een jaar uitgesteld Het...

23 mei

Open Tuinen Carrousel Drenthe

Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige...

Meer