Welkom bij Groei & Bloei

De tuin van J&J Vrolijk

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Emmen

Beste mensen,

Welkom op de site van Groei & Bloei Emmen.

In betere tijden ontvangen wij u graag op onze verenigingsactiviteiten, maar op het ogenblik is het even behelpen. We prijzen ons gelukkig dat we in het bezit zijn van een eigen tuin en genieten hier extra van. Wilt u uw vrienden of familie een plezier doen met leuke informatie over tuinen, dan hebben we nog een cadeautip voor u (en een extraatje voor uzelf).

Vanwege de Coronacrisis moeten we helaas de meeste activiteiten tot 1 januari 2021 aflasten of uitstellen. Voor 2021 hebben wel weer nieuwe plannen gemaakt. In hoeverre deze kunnen doorgaan, zal afhangen van hoe het coronavirus zich ontwikkeld. De nieuwe activiteiten vindt u inmiddels in de agenda op deze website.  We gaan in elk geval vol goede moed de lente tegemoet. Houdt u in elk geval de website in de gaten. Hier vindt u altijd het laatste nieuws.

Nog enkele mededelingen:

• Festival Gardenista een jaar uitgesteld. Het Gardenista-team heeft, in overleg met het Landelijk Bestuur, besloten om het groene festival dat van 13 t/m 17 mei 2020 zou plaatsvinden op de historische buitenplaats Den Alerdinck niet door te laten gaan. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 kunnen we niet anders dan het evenement uitstellen naar volgend jaar. Inmiddels is het nieuws doorgegeven aan de betrokken instanties, de vele vrijwilligers, de deelnemers aan de wedstrijden en de kwekers en andere standhouders. Het is natuurlijk een enorme teleurstelling voor iedereen die zich heeft ingezet voor deze editie, maar na even flink slikken zal de energie worden gericht op het komende jaar. De datum daarvoor is al bekend: de eerstvolgende editie van Gardenista staat gepland voor 26 t/m 30 mei 2021.  Zie voor meer informatie www.gardenista.nl. Voor vragen kan je ook mailen naar info(at)gardenista.nl.
  • Alle nummers van Groei & Bloei Emmen 2020 zijn te vinden onder Diversen. Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets. In januari verschijnt het laatste nummer van ons blaadje met daarin alle activiteiten voor het eerste halfjaar 2021. Daarna staat er een informatieboekje op de planning voor het nieuwe tuinseizoen.
  • Verder ontvangt u in de toekomst elke maand via de mail een nieuwsbrief te beginnen in december 2020 (met uitzondering van januari).
  • De aanmeldingsprocedure voor deelname aan een van onze activiteiten vindt u op onder Diversen.
  • Wij hebben Paul Koopman-Nijmeijer bereid gevonden om plaats te nemen in ons bestuur. Hij stelt zich voor in de rubriek Diversen.
  • Inmiddels zitten we al een tijdje op Facebook zoals de oplettende lezer ongetwijfeld al heeft gezien.
  • Hebt u iets te melden over uw tuin, hebt u ideeen over de website of andere tuinactiviteiten of wilt u verslag doen van uw inspanningen in de tuin, stuur dan een email naar: webemmengroei@gmail.com.  Ook als u een reportage wilt laten maken van uw tuin, laat het ons dan even weten. We komen graag bij u langs om wat foto's te maken.
  • Het augustus-nummer (165) van ons afdelingsblad vindt u op :

Groei en Bloei Emmen 165 Augustus 2020

Tuinlog

Veris-lente

Volkstuin week 47 2020: bladaarde en herfstgroente

Anneke Duyvesteijn

Botanische tuin in Frans Baskenland - Blik op de...