Emmen

Welkom bij Groei & Bloei
Emmen

Uitgelicht

Even voorstellen

Even voorstellen aan Paul Koopman-Nijmeijer, ons nieuw bestuurslid

Meer

Online ruilbeurs

Online plantenruilbeurs

Meer

Smul- en plukweekend

Tijdens dit weekend mag je fruit en bloemen plukken tegen een geringe vergoeding. Ook mag je gratis proeven van alle...

Meer

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Emmen

 

Beste mensen,

  • Vanwege de Coronacrisis moeten we alle activiteiten tot 1 juni 2020 aflasten of uitstellen.
  • Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft de commissie Nationale Tuinweek met pijn in het hart besloten om de Groei & Bloei Nationale Tuinweek in 2020 niet door te laten gaan. Het landelijke Groei & Bloei Open Tuinen weekend, onderdeel van de tuinweek, gaat dus ook niet door. Onder Groeninfo ziet u welke tuinen deze zomer in ons gebied open zijn.
  • Festival Gardenista een jaar uitgesteld. Het Gardenista-team heeft, in overleg met het Landelijk Bestuur, besloten om het groene festival dat van 13 t/m 17 mei 2020 zou plaatsvinden op de historische buitenplaats Den Alerdinck niet door te laten gaan. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 kunnen we niet anders dan het evenement uitstellen naar volgend jaar. Inmiddels is het nieuws doorgegeven aan de betrokken instanties, de vele vrijwilligers, de deelnemers aan de wedstrijden en de kwekers en andere standhouders. Het is natuurlijk een enorme teleurstelling voor iedereen die zich heeft ingezet voor deze editie, maar na even flink slikken zal de energie worden gericht op het komende jaar. De datum daarvoor is al bekend: de eerstvolgende editie van Gardenista staat gepland voor 26 t/m 30 mei 2021.  Zie voor meer informatie www.gardenista.nl. Voor vragen kan je ook mailen naar info(at)gardenista.nl.

De komende tijd is er veel onzekerheid en spanning voor iedereen. Degenen die in het gelukkige bezit zijn van een tuin, kunnen daar bezigheid in vinden, het is gezond voor lichaam en geest. Het werkt enigszins geruststellend dat de natuur gewoon zijn gang gaat en dat er weer veel nieuw leven ontluikt.

Namens het bestuur van Groei en Bloei Emmen wens ik u veel sterkte. Wees voorzichtig, hopelijk kunnen we elkaar snel weer in goede gezondheid ontmoeten.

Imke Boelema, Voorzitter

 

  • Het augustus-nummer (165) van ons afdelingsblad vindt u op :

Groei en Bloei Emmen 165 Augustus 2020

 

  • OPROEP: In verband met de nieuwbouw van AOC-Terra zijn we onze fietsenstalling waar we bij regen onze plantjes konden ruilen, kwijt. Wie van u weet een alternatief voor deze fietsenstalling in Emmen of nabije omgeving? Dus een overdekte locatie, waar we bij regen onze plantenruilbeurs kunnen houden. 
  • Alle nummers van Groei& Bloei Emmen 2020  zijn te vinden onder Diversen. Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets.
  • De eerstkomende activiteiten in het programma 2020: Zie "agenda"
  • De aanmeldingsprocedure voor deelname aan een van onze activiteiten vindt u op onder "Diversen".
  • Wij hebben Paul Koopman-Nijmeijer bereid gevonden om plaats te nemen in ons bestuur. Hij stelt zich voor in de rubriek 'Diversen'.

Tuinlog

18 Sep

Anneke Duyvesteijn

Zomerse zonnebloemen - Blik op de tuin 972/ week...

15 Sep

EINDELOOSHAOF

Vlinders verleiden

Meer

Agenda

26 sep

Smul-en plukweekend

Bezoek pluktuin van Jannie Veldman in...

04 okt

Plantenruilbeurs

In april ging de ruilbeurs niet door. Jammer van...

Meer