Welkom bij Groei & Bloei

Online plantenruilbeurs

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Emmen

Beste mensen,

• Vanwege de Coronacrisis moeten we alle activiteiten tot 1 juni 2020 aflasten of uitstellen.
  • Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft de commissie Nationale Tuinweek met pijn in het hart besloten om de Groei & Bloei Nationale Tuinweek in 2020 niet door te laten gaan. Het landelijke Groei & Bloei Open Tuinen weekend, onderdeel van de tuinweek, gaat dus ook niet door. Onder Groeninfo ziet u welke tuinen deze zomer in ons gebied open zijn.
  • Festival Gardenista een jaar uitgesteld. Het Gardenista-team heeft, in overleg met het Landelijk Bestuur, besloten om het groene festival dat van 13 t/m 17 mei 2020 zou plaatsvinden op de historische buitenplaats Den Alerdinck niet door te laten gaan. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 kunnen we niet anders dan het evenement uitstellen naar volgend jaar. Inmiddels is het nieuws doorgegeven aan de betrokken instanties, de vele vrijwilligers, de deelnemers aan de wedstrijden en de kwekers en andere standhouders. Het is natuurlijk een enorme teleurstelling voor iedereen die zich heeft ingezet voor deze editie, maar na even flink slikken zal de energie worden gericht op het komende jaar. De datum daarvoor is al bekend: de eerstvolgende editie van Gardenista staat gepland voor 26 t/m 30 mei 2021.  Zie voor meer informatie www.gardenista.nl. Voor vragen kan je ook mailen naar info(at)gardenista.nl.

De komende tijd is er veel onzekerheid en spanning voor iedereen. Degenen die in het gelukkige bezit zijn van een tuin, kunnen daar bezigheid in vinden, het is gezond voor lichaam en geest. Het werkt enigszins geruststellend dat de natuur gewoon zijn gang gaat en dat er weer veel nieuw leven ontluikt.

Namens het bestuur van Groei en Bloei Emmen wens ik u veel sterkte. Wees voorzichtig, hopelijk kunnen we elkaar snel weer in goede gezondheid ontmoeten.

Imke Boelema, Voorzitter

• Het augustus-nummer (165) van ons afdelingsblad vindt u op :

Groei en Bloei Emmen 165 Augustus 2020

• Alle nummers van Groei & Bloei Emmen 2020 zijn te vinden onder Diversen. Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets. In januari verschijnt het laatste nummer van ons blaadje. Daarna staat er een informatieboekje op de planning voor het nieuwe tuinseizoen.
  • De eerstkomende activiteiten in het programma 2020: Zie "agenda"
  • De aanmeldingsprocedure voor deelname aan een van onze activiteiten vindt u op onder "Diversen".
  • Wij hebben Paul Koopman-Nijmeijer bereid gevonden om plaats te nemen in ons bestuur. Hij stelt zich voor in de rubriek 'Diversen'.
  • De lezing van Peter van 't Rood van 21 oktober gaat weer niet door vanwege de Coronacrisis.
  • Als u de lezing van Olga van Ekelenburg wilt bijwonen, dan graag voor 2 november a.s. aanmelden via info@groei.emmen.nl.
  • Inmiddels zitten we al een tijdje op Facebook zoals de oplettende lezer ongetwijfeld al heeft gezien.

Tuinlog

Anneke Duyvesteijn

Van die vijg blijf je af…... no. 976 2020

Angela's tuin