Emmen

Welkom bij Groei & Bloei
Emmen

Uitgelicht

Tuin van Jeanne en Jan Vrolijk

Veel bijzondere planten, bomen en vijver

Meer

Online ruilbeurs

Online plantenruilbeurs

Meer

Open tuinen anders

Welke tuinen zijn nog te bezichtigen?

Meer

Welkom bij Groei & Bloei afdeling Emmen

 

Beste mensen,

  • Vanwege de Coronacrisis moeten we alle activiteiten tot 1 juni 2020 aflasten of uitstellen.
  • Gezien deze laatste ontwikkelingen en huidige situatie rondom het COVID-19 / Coronavirus heeft de commissie Nationale Tuinweek met pijn in het hart besloten om de Groei & Bloei Nationale Tuinweek in 2020 niet door te laten gaan. Het landelijke Groei & Bloei Open Tuinen weekend, onderdeel van de tuinweek, gaat dus ook niet door. Onder Groeninfo ziet u welke tuinen deze zomer in ons gebied open zijn.
  • Festival Gardenista een jaar uitgesteld. Het Gardenista-team heeft, in overleg met het Landelijk Bestuur, besloten om het groene festival dat van 13 t/m 17 mei 2020 zou plaatsvinden op de historische buitenplaats Den Alerdinck niet door te laten gaan. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus COVID-19 kunnen we niet anders dan het evenement uitstellen naar volgend jaar. Inmiddels is het nieuws doorgegeven aan de betrokken instanties, de vele vrijwilligers, de deelnemers aan de wedstrijden en de kwekers en andere standhouders. Het is natuurlijk een enorme teleurstelling voor iedereen die zich heeft ingezet voor deze editie, maar na even flink slikken zal de energie worden gericht op het komende jaar. De datum daarvoor is al bekend: de eerstvolgende editie van Gardenista staat gepland voor 26 t/m 30 mei 2021.  Zie voor meer informatie www.gardenista.nl. Voor vragen kan je ook mailen naar info(at)gardenista.nl.

De komende tijd is er veel onzekerheid en spanning voor iedereen. Degenen die in het gelukkige bezit zijn van een tuin, kunnen daar bezigheid in vinden, het is gezond voor lichaam en geest. Het werkt enigszins geruststellend dat de natuur gewoon zijn gang gaat en dat er weer veel nieuw leven ontluikt.

Namens het bestuur van Groei en Bloei Emmen wens ik u veel sterkte. Wees voorzichtig, hopelijk kunnen we elkaar snel weer in goede gezondheid ontmoeten.

Imke Boelema, Voorzitter

 

  • Het mei-nummer (164) van ons afdelingsblad vindt u op :

Groei en Bloei Emmen 164 Mei 2020

 

  • Alle nummers van Groei& Bloei Emmen 2020  zijn te vinden onder Diversen. Deze bladerbare versie werkt ook op mobiele telefoons en tablets.
  • De eerstkomende activiteiten in het programma 2020: Zie "agenda"
  • De aanmeldingsprocedure voor deelname aan een van onze activiteiten vindt u op onder "Diversen".
  • We hebben een vacature voor de functie van bestuurslid en bloemschikcoordinator. Is dit iets voor u, dan graag contact opnemen met de voorzitter.
  • Nieuw: rubriek Open Tuinen anders (bij Groeninfo) 5 tuinen te bezichtigen.
  • Tuinreportage Jeanne & Jan Vrolijk toegevoegd!

Tuinlog

08 Aug

Paul

Een rondje door de knollentuin

07 Aug

Odette

Voor nu

Meer

Agenda

13 mei

Gardenista 2020

Festival Gardenista een jaar uitgesteld Het...

31 dec

Bodemleven

De lezing over het leven in de grond uitgelegd...

Meer